Lacoste

Lacoste on ranskalainen muotiyritys, jonka tennispelaaja René Lacoste perusti vuonna 1933. Lacosten historia alkaa jo vuonna 1925 Bostonin Davis Cup–ottelusta Ranskan ja Australian välillä. Muutaman harjoittelutauon välissä Ranskan joukkueen jäsenet käyskentelivät kaupungilla. René huomasi krokotiilinnahkaisen laukun, johon hän ihastui. René löi vetoa kapteeni Pierre Gilloun kanssa, että jos hän voittaa jäljellä olevat ottelunsa hän saisi laukun.

Eräs amerikkalainen toimittaja oli napannut tarinan ja kirjoitti:
”Nuori Lacoste ei voittanut nahkalaukkua, mutta taisteli kuitenkin kuin oikea krokotiili. Lacostesta tuli ”The Alligator”.

Hän antoi erään ystävänsä luonnostella nyttemmin jo klassisen Lacoste –logon ja ompeli sen paitoihin ja jakkuihin, joita hän käytti otteluissaan. Vammojensa takia René Lacosten oli pakko lopettaa uransa 1930 –luvun alussa. Eräs ystävä ehdotti, että hän perustaisi yrityksen, joka valmistaisi vaatteita tunnetulla krokotiili logolla. Näin tapahtui ja vuonna 1933 hän ja liikemies André Gillier perustivat La Société Chemise Lacosten.